Gevorderde Yoga Technieken – Eenvoudige lessen voor extatisch leven

Welkom op de Nederlandstalige website van Advanced Yoga Practices (AYP). Op deze website zullen de (oorspronkelijk Engelse) lessen van Yogani in het Nederlands te vinden zijn. Sluit je aan bij de duizenden mensen die dagelijks gebruik maken van deze krachtige, gevorderde oefeningen. De lessen worden gekenmerkt door resultaat gerichtheid, helder en eenvoudig taalgebruik, en ze zijn praktisch en veilig toe te passen in het dagelijks leven. Toegang tot deze lessen is gratis.

Er wordt hier een open en geïntegreerd systeem van gevorderde yoga oefeningen aangeboden die een natuurlijke extatische gloed zal doen opbloeien. De oefeningen werken direct op hart, geest, lichaam, adem en seksualiteit. De technieken die in deze lessen onderwezen worden bestaan uit diepe meditatie (Deep Meditation) waarin een efficiënte, universele mantra wordt gebruikt, gevorderde wervelkolomademhaling pranayama (Spinal Breathing Pranayama) methoden, samyama, zelfonderzoek, en een integratie van Hatha, Kundalini en Tantra technieken, die allen tezamen leiden tot een gestage cultivering van innerlijke vrede en verlichting door middel van dagelijkse oefening. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van eigen tempobepaling (self-pacing), met als doel de beoefenaar te helpen zelfstandig te worden in het beoefenen van yoga.

Veel lessen zijn opgebouwd volgens het vraag & antwoord (V&A) model. Deze V&A vormen een integraal onderdeel van de lessen, waarin de talrijke effecten van yoga, nieuwe technieken, alsook suggesties voor het aanpassen van de oefenroutines worden besproken. Op de (Engelstalige) Testimonials pagina kan je de ervaringen van beoefenaars lezen.

De schrijver, Yogani, is een spiritueel wetenschapper die vele jaren ervaring heeft met het combineren van krachtige yoga methoden met de moderne levensstijl. De focus ligt hier op het openbaar maken van technieken die werken, en niet op het promoten van een sektarische visie. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen, ongeacht je achtergrond en ervaringsniveau in yoga. De lessen kunnen worden gebruikt als een volwaardig oefensysteem, of als stof tot nadenken ter aanvulling van elk ander spiritueel pad.

De algemene lessen beginnen met “Waarom Deze Uiteenzetting?”. Dit is de beste plek om te beginnen. Er ontbreken geen lessen, hoewel sommige nummers als “ongebruikt” gemarkeerd zijn. Dit komt doordat de lessen als eerste gepubliceerd zijn in een Yahoo groep, waar de missende nummers voor andere doeleinden werden gebruikt.

Op de Engelstalige website is ook een forum te vinden waar je terecht kan met al je vragen, en waar ook veel aanvullende informatie te vinden is. Ook is het een uitstekende plek om in contact te komen spirituele beoefenaars, van beginners tot zeer ervaren, van over de hele wereld.

Meer over de schrijver: Yogani is sinds lange tijd een beoefenaar van gevorderde yoga technieken, die graag wat nuttige informatie wil achterlaten. Door de jaren heen heeft hij vele tradities grensoverschrijdend benaderd, en heeft zo een effectieve integratie van methoden ontwikkeld. De methoden zijn flexibel en wetenschappelijk, in tegenstelling tot star en willekeurig. Het is een systeem dat open staat voor publieke toetsing, wat tegenwoordig het geval zou moeten zijn met alle spirituele kennis. Hij verlangt niet naar de status van een guru – een kleine bijdrage leveren aan het beter beschikbaar maken van spirituele disciplines voor iedereen geeft hem genoeg vreugde. Hij wenst anoniem te blijven, om zo een rustig leven met yoga beoefening te kunnen behouden. AYP draait niet om de schrijver. Het is voor iedereen die naar kennis verlangt.

Over de vertaling: Wanneer belangrijke termen voor het eerst geïntroduceerd worden, zal erachter tussen haakjes in de term in het Engels vermeld worden.

AYP wordt ondersteund door boekverkopenvrijwilligers en donaties. Alle hulp wordt zeer gewaardeerd.

Ik hoop dat de AYP artikelen nuttig voor je zullen zijn gedurende je reis over het door jouw gekozen spirituele pad. Veel plezier!

De guru is in jou.

Copyright Kennisgeving: al het online materiaal van Yogani vallen onder het copyright. Voorbeelden van de lessen mogen vrij en kosteloos geciteerd, gekopieerd, geprint, gelinkt, of gedeeld worden door eenieder.  Vermeld alstublieft de link terug naar deze website wanneer u tekst kopieert naar andere websites, nieuwsbrieven, forums, blogs, etc. Het vermeerderen, downloaden of printen van een aanzienlijk gedeelte of het geheel van de lessen is niet toegestaan. Gebruikt u voor het downloaden van het geheel aan lessen (met substantiële aanvullingen) alstublieft de mogelijkheid tot het downloaden van (Engelstalige) AYP eBooks.