Les 136 – Vigyana Bhairava Tantra – de 112 technieken

Vraag: Pranam! Kan ik je begeleiding krijgen gebaseerd op de beoefening van de technieken uit de Vigyana Bhairava?

Antwoord: Ik ben voornamelijk bekend met het Vigyana Bhairava Tantra geschrift door het commentaar van Osho/Rajneesh in zijn boek, Het boek der geheimen. Het is een uitgebreid commentaar op de 112 “centrerende technieken” uit het boek “Zen Flesh, Zen Bones: A collection of zen and pre-zen writings,” samengesteld door Paul Reps en Nyogen Senzaki, en voor het eerst gepubliceerd in Japan in 1957.

De lessen van de Gevorderde Yoga Technieken (AYP) behandelen de principes van de Vigyana Bhairava op een geconcentreerde en praktische manier met een serie effectieve technieken waarmee gestart kan worden en die stapsgewijs uitgebreid kan worden wanneer je er klaar voor bent.

Naast de Vigyana Bhairava (en andere tantra yoga bronnen), integreren deze lessen principes en gestroomlijnde technieken vanuit bhakti yoga, mantra yoga, kriya yoga, hatha yoga, kundalini yoga en tantra yoga, en wat goed ouderwets Christelijk gezond verstand. AYP is een open en geïntegreerd systeem van technieken, en wetenschappelijk benaderd voor het gebruiksgemak, de effectiviteit en compleetheid. Kijk voor een verdere bespreking van de seksuele wijsheid van de Vigyana Bhairava, en de toepassing ervan in de lessen, naar les T#21.

De guru is in je.