Les 164 – Menselijke kracht

Vraag: Ik ben een nieuw lid van deze groep. Ik ben iemand die altijd geloof heeft gehad in menselijke kracht. Ik heb opgemerkt dat yoga de basis is voor alle technieken zoals hypnose, telepathie, etc., maar ik weet niet wat het precieze verschil is tussen al deze dingen. Zou ik hier misschien het antwoord op mogen weten?

Antwoord: De grootste menselijke kracht is het goddelijke in ons. Yoga is bedoeld om de verbinding hiermee te maken en dat te worden. De eerste prioriteit in yoga is de vereniging met God in ons.

Jezus heeft gezegd, “Zoek eerst het koninkrijk Gods, en dit alles zal u geschonken worden.”

De vermogens die je benoemt behoren tot de onderbewuste mind, en zijn niet echt belangrijk in relatie tot het zuivere gelukzaligheidsbewustzijn van onze goddelijkheid, wat zich voorbij de onderbewuste mind en haar bron bevindt. Als je geïnteresseerd bent in de vermogens zoals ze benaderd worden in de lessen, zoek dan op “samyama” in de index. Het is een geïntegreerde benadering van vermogens, die in eerste instantie gericht is op het verruimen van ons diepste innerlijke zuivere gelukzaligheidsbewustzijn, en vervolgens komt de rest op als een bijproduct van de verruiming naar verlichting. Dit is de juiste aanpak van menselijke kracht – als eerste het koninkrijk Gods zoeken, en dan zal dit alles geschonken worden…

Nadat je de samyama bekeken hebt, ga dan naar het begin van de lessen om te starten met het ontplooien van je volledige goddelijke vermogens door middel van meditatie, de wervelkolomademhaling, en vele andere middelen, samengevoegd in dagelijkse beoefening.

Ik wens je alle succes op je gekozen pad.

De guru is in je.