Les 166 – Betaal het voort

Vraag: Ik ben door je berichten in je groep aan het lezen en ik vind ze erg helder, informatief en gebalanceerd. Dit is erg waardevolle inspiratie voor mensen die met hun meditatie beoefening starten en de beoefening willen continueren. Dus dank je voor al het werk dat je in deze hulpbron hebt gestoken. Ik heb het internetadres van je groep naar 1800 mensen in mijn verzendlijst doorgestuurd en ik weet zeker dat er veel wat aan zullen hebben.

Antwoord: Hartelijk dank dat je de link naar zoveel anderen hebt doorgestuurd. Het posten van de waarachtigste en meest effectieve kennis van technieken in de lessen is in deze fase het belangrijkste in mijn leven. Wat daarna het belangrijkste is, is om het aan zoveel mogelijk mensen te laten weten dat de lessen bestaan. Het is nu op dit punt dat ik anderen aan wil moedigen om hetzelfde te doen als dat jij het gedaan.

Een aantal jaar geleden is er in Amerika een film uitgekomen genaamd Pay it forward (Betaal het voort). Het is een verhaal over een jongen die op school een opdracht kreeg om een manier te verzinnen om de wereld op een positieve manier te veranderen. Zijn idee was om drie mensen te helpen die het hard nodig hebben, met de enige voorwaarde dat als ze zich geholpen voelen ze hetzelfde doen voor drie anderen die hulp nodig hebben, waarbij ze de voorwaarde van het helpen van drie anderen doorgeven, en zo verder. Hij noemde het betaal het voort. Hij presenteerde zijn project aan de klas en liet de berekening zien hoe duizenden en uiteindelijk miljoenen door dit systeem zouden worden geholpen. Iedereen, inclusief zijn leraar, zei “Wow,” en dat was het einde ervan.

Maar dat was niet het einde. De jongen ging namelijk echt drie mensen helpen die een serieus probleem hadden, en gaf ze de voorwaarde om hetzelfde te doen voor drie anderen. Het was niet makkelijk en er waren een hoop moeilijkheden, maar hij deed het. Later, nadat hij zijn hulp gegeven had, leek alles mis te gaan en hij raakte ontmoedigd omdat er niets goeds uit zijn inspanningen leek voort te komen. Maar dat gebeurde wel. Zonder dat hij het wist, verspreidde er razendsnel een web van behulpzaamheid, en aan het einde van het verhaal … Dat ga ik je niet vertellen. Ga de film kijken. Het is erg inspirerend.

De Gevorderde Yoga Technieken (AYP) is een betaal het voorwaarts project. Het is mijn manier om dank je wel te zeggen tegen al de grootheden die ons voorgegaan zijn. Het is vanwege hen dat we vandaag de dag de yoga technieken hebben, wat ons in staat stelt om het zenuwstelsel te zuiveren en te openen voor het goddelijke in ons. Yoga werkt, vooral als het de flexibiliteit krijgt om geïntegreerd en geoptimaliseerd te worden om aan te sluiten bij de behoeften van ieder individu. De guru is altijd in ieder van ons aanwezig.

Velen hebben hun dankbaarheid voor de lessen geuit. Ik ben erg blij dat de lessen behulpzaam zijn geweest voor anderen. Dat het anderen helpt is mijn beloning. Niets anders is er nodig, behalve een ding.

Als de lessen op de een of andere manier behulpzaam zijn geweest voor je, als het voelt alsof je iets van waarde hebt ontvangen, betaal het dan op je eigen manier voorwaarts.

Misschien heb je toegang tot een groot netwerk, zoals de persoon hierboven die de link van de groep naar 1800 mensen heeft gestuurd. Of misschien heb je gewoon drie vrienden waarvan je weet dat ze iets kunnen hebben aan de informatie hier. Vertel ze erover. En vertel ze, dat als ze zich geholpen voelen, ze het ook voorwaarts mogen betalen. Op die manier.

Het enige verzoek van hieruit is om het voorwaarts te betalen. Het is de enige prasad (offer aan het goddelijke). Als je dat geeft, zal je de zegeningen in duizendvoud terug ontvangen door het opkomende licht van velen die je geholpen hebt met hun yoga beoefening.

Als je denkt dat dit geen goed idee is, is dat prima. Het is maar een idee. Iedereen is altijd welkom in de lessen, ongeacht hun opinies.

Doe je dagelijkse beoefening en geniet van de resultaten. Als je hier hulp ontvangen hebt, zelfs als je niet het bestaan van de lessen wilt delen, help dan drie mensen die het nodig hebben … help drie mensen die een serieus probleem hebben, deel je goede wil. En dan, als ze zich verplicht voelen, vertel ze om drie anderen te helpen. Betaal het voort werkt met of zonder deze lessen in het proces.

Het is voor iedereen een goed idee. Het is natuurlijk gedrag dat ontstaat door dagelijkse yoga beoefening, de opkomst van extatische gelukzaligheid, en de eindeloze uitstroom van goddelijke liefde. Betaal het voort is een yogatechniek die eenheid stimuleert, het hoogste stadium van verlichting.

Probeer het. Deel je licht op een substantiële manier. Ervaar hoe goed het voelt.

De guru is in je.

Opmerking: De film, Pay it forward, is gebaseerd op het boek met dezelfde naam van Catherine Ryan Hyde. In het Nederlands is het boek gepubliceerd onder de titel “Betaal het voort.”