Les 194 – Meer flitsende lichten

Vraag: Ok.. ik doe al sinds het begin de gevorderde yoga technieken (AYP). Ik heb vanavond net les #179, ‘De ster opnieuw bezocht’ gelezen.

In deze V&A, zegt de schrijver dat ze witte lichtflitsen ziet gedurende de dag. Ik vroeg me af of dit daadwerkelijk gerelateerd is aan de gevorderde yoga technieken. Ik begon de flitsen ongeveer vijf weken geleden op te merken. Ik gaf het niet al teveel aandacht en dacht dat het misschien een beginnend oogprobleem was. Ik heb twee jaar geleden mijn ogen laten laseren. Ik negeerde het en besloot dat als het erger zou worden ik naar een dokter zou gaan.

Op het moment is het bijna helemaal gestopt en vanavond lees ik in de V&A dat deze persoon dezelfde ervaring had. Dus nu vraag ik me af of het toch gerelateerd is aan de gevorderde yoga technieken. Zijn het blokkades die naar buiten worden gespoeld, wat zomaar gebeurt tijdens een normale dag? Mijn instinct zei me er geen zorgen over te maken. Maar nu ben ik denk ik gewoon nieuwsgierig. Het is de mens in me…

Antwoord: Ja, dit soort symptomen van zuivering in het (innerlijke) gezichtsvermogen kunnen voorkomen in de beoefening van yoga. Maar aan de andere kant, als zoiets dergelijks een chronische moeilijkheid wordt voor je, dan is het goed om het medisch na te laten kijken, zeker als je er al wat geschiedenis mee hebt.

Houdt in gedachten dat na verloop van tijd je kijk op de wereld van nature zal veranderen om steeds lichtgevender te worden, en af en toe zullen er onderweg wat van dit soort energie schokken zijn als gevolg van zuivering die aan de gang is. Uiteindelijk maken de flitsende lichten plaats voor stabiel zicht, en een lichtgevende wereld zal dan volkomen normaal lijken.

Het lijkt erop dat je goede voortgang maakt met je beoefening. Bravo!

De guru is in je.