Les 78 – Genot en het pad

Nieuwe lezers: het is aanbevolen dat je bij het begin van de lessen begint omdat eerdere lessen een voorwaarde zijn voor deze (de eerste les is “Waarom deze bespreking?”).

Vraag: Ik heb een theorie geformuleerd dat het sensuele genot van kundalini verbonden is met het reinigen van de kanalen en dat het later uitdooft en dat alles zich normaler gaat gedragen.

Antwoord: Ja, ik ben het er mee eens dat genot een van de belangrijkste wegen van ontwaken is.

Verlichting is het opkomen van extatische gelukzaligheid. En ja, het wordt best normaal. Het is onze natuurlijk staat. Dat is de natuurlijke vooruitgang die we maken wanneer we starten met siddhasana, zoals besproken in een recente les. Je theorie is goed onderweg om bewezen te worden. Deze ervaringen zijn werkelijk voor degene die de noodzakelijke zuivering hebben en succesvol de seksuele verbinding hebben gemaakt. In de loop der tijd zal er een groeiend bewijs hiervan zijn onder de mensen. Het is de waarheid. Misschien is de mensheid er volwassen genoeg voor om extatische ervaringen in te gaan zonder bijgeloof of schuld. We zullen het zien.

Laten we in al onze extase onze dagelijkse meditatie niet vergeten. Het is de basis beoefening. Zuiver gelukzaligheidsbewustzijn is een voorwaarde voor alle spirituele vooruitgang.

De guru is in je.