Les 88 – De magie van bhakti

Vraag: De beoefening gaat goed. Ik heb alleen een beetje een vreemde vraag, ik merk dat als ik wat van jouw lessen lees, mijn staat van zijn automatisch verandert in een extatische versie – opwinding! Het is alsof mijn hele wezen resoneert met wat ik lees. Omdat ik wat NLP training heb gedaan, ben ik mij ervan bewust dat van alles de staat van een persoon kan triggeren afhankelijk van hun specifieke samenstelling en dat woorden een hypnotiserend effect hebben; maar dit voelt heel anders. Ik vraag mij af of jij hier wat licht op kan werpen vanuit jouw perspectief. Ik kijk uit naar wat voor een effect jouw antwoord zal hebben. Ik ben een erg hongerig persoon….Vurig verlangend naar HET!

Antwoord: Ja, het is verbazingwekkend hoe bhakti werkt. Iets in ons versnelt wanneer we blootgesteld worden aan een expressie van de waarheid. Het is al in ons. Zelfs iemands poging om de waarheid op te schrijven kan daar voor zorgen. Het hoeft niet perfect te zijn, slechts in de juiste richting. Het zenuwstelsel herkent dat wanneer het dat ziet. Een aantal lessen terug noemde ik, dat een deel van het doel van deze lessen is, om de bhakti in de mensen te stimuleren. Ik hoop dat het onthullen van al deze praktische kennis, een leven lang verzameld en toegepast, anderen zal helpen om geïnspireerd te worden om te oefenen volgens hun eigen neigingen.

Ga ervoor, met voorzichtigheid natuurlijk. Volg je bloeiende bhakti met wijsheid, en je zult direct thuis arriveren. Ik voel mij vereerd nog wat extra stimulans te kunnen geven aan dat wat al in je is. Je zult zien dat “HET” overal is.

De guru is in je.