Les T5 – Blokkeren van de mannelijke ejaculatie – zijwieltjes gebruiken

In de laatste les hebben we over de holdback methode gesproken. Het is vrij vanzelfsprekend. Er is alleen een uitdaging. Veel mannen hebben weinig tot geen controle over hun orgasme. In het heetst van de strijd willen ze ook geen controle. Het sperma dat wil stromen, en dat is het. Seks is een dwaze jacht hierop, en we hebben de neiging om al het andere te vergeten.

Hoe kunnen we dit vermijden? De sleutel is het veranderen van de gewoonte van de innerlijke biologie van het orgasme. Dit doen we door de mannelijke neurologie te laten wennen aan het op een andere manier maken van de reis van stimulatie. Door dit te doen ontdekken we een andere genotservaring, en de ervaring van goddelijke extase die in ons zenuwstelsel opkomt. Na verloop van tijd wordt goddelijke extase verleidelijker dan het genitale orgasme, en raken we gemotiveerd om meer tijd door te brengen in pre-orgastische stimulatie. Dan hebben we een keuze – pre-orgastische tantrische seks of een genitaal orgasme. Misschien willen we in een bepaalde sessie het wel alle twee, beginnend met een lange sessie van het eerste en eindigen met het tweede. Zo eens in de zoveel tijd, waarom niet? Dat is het beste van twee werelden hebben. Natuurlijk is het zo dat als we dit te vaak doen (vaker dan een keer per week of per twee weken) het onze yoga niet ten goede komt.

In principe kan de holdback methode op zichzelf de nodige training verschaffen voor de man. We zullen het de volgende les hebben over de groter wordende rol van de vrouw in tantrische seks. Ze is vanzelfsprekend erg belangrijk. Maar we moeten haar als eerste een gemotiveerde tantrische man verschaffen. Zonder dat zal er niet veel tantrische seks plaatsvinden. Dat is waarom we ons als eerste op de man focussen.

Is de holdback methode genoeg voor het trainen van de orgastische reactie van de man? Misschien voor sommigen wel, vooral als ze ervaren zijn en al serieus gewerkt hebben aan het verlengen van hun orgasme. Maar voor de meesten zal de holdback methode niet genoeg zijn.

We gaan het nu hebben over het blokkeren van de mannelijke ejaculatie. Het is een eeuwenoude tantrische methode met een lange succesgeschiedenis. Het is makkelijk toe te passen.

Wanneer er een orgasme aankomt, zet de man een of twee vingers (meestal de wijs- en/of middelvinger) op het perineum, en drukt naar binnen en voorwaarts tegen de achterzijde van het schaambeen, en blokkeert zo de plasbuis waardoor het sperma bijna naar buiten komt. Het orgasme vindt nog steeds plaats, maar het sperma wordt geblokkeerd zodat het het lichaam niet kan verlaten. Als de man te snel loslaat kan het sperma nog steeds ontsnappen. Als hij de blokkade voor een minuut of twee vasthoudt en dan loslaat, dan zal al het sperma terug opgenomen zijn en zal er niets ontsnappen.

Het blokkeren kan gedaan worden door via de voor- of achterzijde naar het perineum te reiken. Tijdens het tantrisch vrijen met een partner, kan de man vanaf de achterzijde het perineum bereiken en zijn zaadlozing blokkeren als hij te ver is gegaan met de stimulatie. Hij heeft gewoon een orgasme en zal voor even klaar zijn met seks, maar hij heeft het verlies van sperma voorkomen doordat dit bij zijn orgasme is geblokkeerd.

Naast de mechaniek van het weerhouden van het zaad om het lichaam te verlaten, heeft de blokkeer methode een aantal andere aspecten die verbonden zijn met de training van de orgastische reactie van de man.

Ten eerste is het hebben van een orgasme waarbij de zaadlozing wordt geblokkeerd in eerste instantie bij lange na niet zo prettig als een orgasme waarbij het zaad vrij kan stromen. Als de bhakti van de man hem er toe brengt om het grootste deel van zijn zaadlozingen te blokkeren, dan zal er een geleidelijke verschuiving ontstaan van zijn motivatie van het willen hebben van een orgasme naar voor het orgasme willen blijven. Dus het blokkeren geeft, naast dat het het sperma stopt, de man een stimulans om voor het orgasme te blijven. Waarom zou je het doen als het minder prettig gaat zijn dan doorgaan met de pre-orgastische seks en het beklimmen van de ladder naar de hemel met je geliefde?

Ten tweede is het blokkeren niet iets dat voor altijd nodig zal blijven. Het is een vrijwillige, tijdelijke maatregel, zoals zijwieltjes op een fiets. Ben je niet blij om dat te horen? Fietsen met zijwieltjes zijn helemaal niet zo leuk. We willen ze zo snel mogelijk eraf hebben. We hebben dus een extra motivatie om onze orgastische reactie te trainen, en onze afhankelijkheid van onze zijwieltjes te verminderen. Wanneer we leren om gedurende lange periodes in pre-orgastische seks te zijn, zullen we het blokkeren niet vaak nodig hebben. Tegen de tijd dat we die fase bereiken is het hebben van een genitaal orgasme misschien alleen onderdeel van de seks na een uur of twee in vereniging te zijn geweest, of misschien vergeet je het wel helemaal.

Het orgasme vergeten? Ja, de ervaringen in lange tantrische seks kunnen zo diepgaand zijn dat we het orgasme volledig kunnen vergeten. Moeilijk te geloven, maar het is waar. Zo goed kan tantrische seks zijn. En het is ook nog eens een goede yogabeoefening! Na verloop van tijd zal het belang van het genitale orgasme naar de achtergrond verdwijnen. We kunnen het nog steeds hebben wanneer we dat willen, maar het zal minder aantrekkelijk worden als onze goddelijke extase zich er aan voorbij uitbreidt. Seks zal nog steeds goed zijn, maar op een andere manier. Seks zal een expressie worden van onze algehele opkomende verlichting, in plaats van het obsessieve behoeftige iets dat het in het verleden geweest is.

Nu moeten we het hebben over masturbatie van de man.

Er is genoemd dat het blokkeren vanaf de voorzijde en achterzijde kan worden gedaan. Als een man masturbeert kan het blokkeren vanaf de voorzijde worden gedaan. Gezien het feit dat de totale hoeveelheid sperma die in een leven door middel van masturbatie wordt geloosd vele malen groter is dan de hoeveelheid die wordt geloosd tijdens het vrijen, moeten we het er echt over hebben.

Masturbatie is de grootste bron van zaadlozing voor veel mannen. En masturbatie is toevallig ook een goede mogelijkheid om het mannelijke orgasme te trainen. Het is een goed moment om het equivalent van de holdback methode te oefenen, keer op keer inhouden voor het orgasme, en het uithoudingsvermogen tot een hoog niveau opbouwen. Het is ook een goede oefening om het orgasme te blokkeren wanneer het komt. Alle elementen zijn dus aanwezig. Stimulatie, pauzes, en het blokkeren als het nodig is. Alleen de partner die mist. Interessant genoeg is dit niet veel anders dan wat we doen in de traditionele methoden van mulabandha, siddhasana en andere gevorderde yogatechnieken – het systematisch in opwaartse richting stimuleren van onze seksuele energie door het zenuwstelsel.

Dus is tantrische masturbatie een soort yogabeoefening? Ja, dat kan het zijn zolang het pre-orgastisch blijft. Het is de ideale situatie voor de man om zichzelf te trainen en zich voor te bereiden op tantrische seks met een partner.

Niets van dit alles is bedoeld om excessieve seksuele activiteit te promoten, of meer masturbatie dan al plaatsvindt. Het is alleen om je bewust te maken van tantrische methoden die geïntegreerd kunnen worden in datgene wat we in ons seksleven al doen. Als we dit op een intelligente manier doen, kunnen er drastische veranderingen in onze ervaring van seks worden bereikt, en onze gevorderde yoga technieken zullen er aanzienlijk door worden bekrachtigd.

De guru is in je.