Les T7 – De rol van de vrouw – niets minder dan de “hemelse godin”

Nadat we de man de voornaamste middelen hebben gegeven die hem in staat stellen om naar een krachtige rol in tantrische relaties toe te werken, is het nu tijd om het over de rol van de vrouw te hebben.

De vrouw is alles in tantrische seks, en in het gehele leven. Ze is de hemelse godin. Alles wat we zien en alles dat we doen is voortgekomen uit het goddelijke vrouwelijke aspect. Dit is waarom ze, in deze wereld, “moeder natuur” genoemd wordt. Het is het goddelijke vrouwelijke aspect dat het mannelijke zaad van puur gelukzaligheidsbewustzijn aantrekt en alles manifesteert. Het heelal en alles daarin is uit Haar geboren.

Wanneer een man en een vrouw vrijen, is het een microkosmos van dit grote goddelijke proces. In tantrische seks waar ontwikkelde partners bij betrokken zijn, begint het als een microkosmos en groeit het uit tot een kosmische eenwording van het mannelijke zaad en de vrouwelijke baarmoeder. De eenwording vindt plaats in de man en in de vrouw. Deze uitdijende extatische gebeurtenis vervult zichzelf in beide partners wanneer ze samenkomen in tantrische seks, en ook wanneer beiden hun eigen zittende gevorderde yoga technieken doen in hun meditatiekamer. Deze verbinding tussen de mannelijke en vrouwelijke energieën doet zich op vele manieren voor. Het vindt haar weg door al onze gevorderde yoga technieken – meditatie, wervelkolomademhaling, bandha’s, mudra’s, asana’s en zo verder. Alles in yoga draait om deze spirituele verbinding die op ieder niveau van het zenuwstelsel ontstaat.

Wanneer de man en vrouw dus samenkomen in tantrische seks, is dit het begin van iets veel groters in hen beide, iets wat ver voorbij de lichamen in het bed reikt. De man zijn rol is zaad, of hij dit nu fysiek geeft of niet. Als hij het niet geeft dan wordt het in beide partners spiritueel gecultiveerd.

De rol van de vrouw is die van de hemelse godin, de bloementuin van gelukzaligheid. Zij roept het zaad van de man. Als het niet fysiek komt, dan komt het van binnen op en bevrucht het beide partners spiritueel. Hoe meer ze er om vraagt, hoe meer bevruchting er plaatsvindt. Zo niet fysiek, dan spiritueel. Ze is de inspiratie van zowel de fysieke als spirituele bevruchting. Dit is de essentie van de rol van de vrouw in tantrische seks. Ze is de verleidster van het fysieke zaad, en ze is de verleidster van het spirituele zaad. Als het fysieke zaad niet komt, dan komt het spirituele zaad. Haar heerlijke goddelijke gelukzaligheid en golven van schoonheid zullen het zaad naar buiten brengen. Wanneer de man in staat is om het fysieke zaad in te houden, dan zal het spirituele zaad in zowel de vrouw als de man opkomen, en dit is de innerlijke vereniging van de mannelijke en vrouwelijke energieën in beide tantrische partners.

Dat is waar het in tantrische seks om gaat – om de innerlijke goddelijke eenwording in beide partners te stimuleren. Het is hetzelfde doel als dat gevonden wordt in alle gevorderde yoga technieken. Als beide partners in tantrische seks voor zichzelf de gevorderde yoga technieken hebben beoefend, zal de tantrische seks veel effectiever zijn. De seksuele essenties zullen opkomen en hun zenuwstelsels diep doordringen, en de ervaring zal als de diepste meditatie zijn, rijk aan zuivere stilte, extatische gelukzaligheid en overstromend met liefde. Dit zal mee stromen in de dagelijkse activiteiten en de dagelijkse routine van spirituele beoefening. Tantrische seks kan dus dit zeer positieve en diepgaande effect hebben in het leven. Voor mensen die seksueel actief zijn is dit de prachtige zilveren rand aan de donkere wolk die seks soms over het spirituele leven kan laten hangen.

Het vraagt discipline om tot zo’n prachtige staat van vrijen te komen. We hebben gesproken over de uitdagingen die de man tegenkomt in het meester worden over zijn sperma, en welke methoden hij hiervoor kan gebruiken. Wat kan de vrouw doen om deze evolutie richting tantrische seksuele relaties te ondersteunen?

Vanzelfsprekend is het haar eerste verantwoordelijkheid om het proces van transformatie naar tantrische seksuele relaties te begrijpen – begrijpen dat een verandering ontwikkelen in de orgastische respons van de man hier een onderdeel van is, en dat dit geen verandering is van de een op de andere dag. Haar partner begrijpt dit misschien niet gelijk vanaf het begin. Zij heeft het vermogen om hem te onderwijzen. Voordat een hemelse godin kan deelnemen aan tantrische seksuele relaties zal ze zichzelf misschien eerst een leraar zien worden, een tantrische priesteres zou je kunnen zeggen. Dit kan voor de man erg behulpzaam zijn om zijn seksualiteit te begrijpen. Maar ze kan maar zoveel doen, want het is aan hem om de uitdaging aan te gaan. Een tantrische vrouw kan niet voor de man het inhouden doen. Het zal niet werken als hij niet toegewijd is om de leiding te nemen ten behoeve van beide partners. Wanneer de vrouw de leiding neemt in de holdback methode, produceert dat hetzelfde soort uit de hand lopende opwinding als dat ontstaat in de vrouw wanneer de man aan de leiding is. De holdback methode waarbij de vrouw aan de leiding is geeft de man niet de mogelijkheid om zijn uithoudingsvermogen op te laden. Juist het tegenovergestelde. Maar, als een man ervoor kiest om de leiding te nemen in de holdback methode, dan kan de vrouw helpen door hem te ondersteunen in het nemen van de pauzes die nodig zijn om zijn uithoudingsvermogen weer op te laden. Ze kan zich inhouden om hem niet te veel op te hitsen in de gevoelige vroege fases van tantrische seks. Ze kan hem herinneren aan wat ze aan het doen zijn wanneer hij wankelt. Dit vraagt om zelfdiscipline van de vrouw, want instinctief wil ze het zaad in haar yoni hebben, net zoals hij het instinctief in haar wil laten stromen. Als de man bewust de holdback methode probeert te oefenen, dan kan de vrouw helpen. In het begin zal het voor beide partners een uitdaging zijn, alsof je door een mijnenveld manoeuvreert. Met doorzettingsvermogen en oefening door zowel de man als de vrouw, kunnen seksuele relaties geleidelijk aan veranderd worden in iets veel omvattenders.

In intieme relaties waar de vrouw aanwezig is wanneer de man masturbeert, of als ze de lingam stimuleert op andere manieren dan door geslachtsgemeenschap, kan ze hem helpen als hij zijn uithoudingsvermogen aan het ontwikkelen is door cycli van stimulatie en pauzes. Ze kan ook leren om de ejaculatie te blokkeren bij haar partner in dit soort situaties. Maar als het vaak tot dat punt komt geeft haar aanwezigheid misschien meer stimulatie dan nodig is voor zijn trainingsdoeleinden. De vraag is dan dus of het een goed idee is dat de vrouw aanwezig is wanneer de man zelf-training doet. Maar als de aard van de relatie tussen de man en vrouw dusdanig is dat ze op zo’n intieme wijze samen kunnen zijn, dan is het zeker goed als de vrouw de methoden kent waar de man mee werkt, en hem zoveel mogelijk helpt in het toepassen ervan. Het is in het belang van beide partners, en yoga, dat de man zijn uithoudingsvermogen blijft verbeteren, wat de seksuele situatie ook is. Als ze bewust is van het proces, zullen er voor haar altijd mogelijkheden zijn om hem te helpen. Dit zou zo simpel kunnen zijn als hem de nodige tijd geven om alleen zijn zelf-training te kunnen doen.

Dus, net zoals het een uitdagende periode van aanpassing is voor de man in de beginstadia van tantrische seksuele relaties kan het voor de vrouw ook uitdagend zijn. Terwijl hij werkt aan het opbouwen van uithoudingsvermogen om voor het orgasme te blijven, is zij haar natuurlijke vermogens om zijn zaad te verkrijgen misschien wel in bedwang aan het houden. Het is een overgangsfase waar zowel de man als de vrouw door heen zullen gaan – een periode van training en aanpassing.

Dit zal veranderen wanneer de man geleidelijk aan tot zijn recht komt als de meester van zijn zaad. Dit is wanneer de vrouw, onze hemelse godin, werkelijk kan stralen in al haar schoonheid en glorie. Dan kan ze volledig tot bloei komen als de prachtige godin van de liefde die ze van nature is. Want wanneer de man beheersing heeft over zijn zaad, wordt vrijen een handeling van seksuele gelijken, in plaats van de stroom van zaad van de man naar de vrouw die maar een richting op gaat zoals het het geval was voor de overgang naar tantrische seksuele relaties. Wanneer de man de fase bereikt dat hij zelfvoorzienend is in zijn uithoudingsvermogen, dan kan de cultivatie van seksuele energie veel actiever, creatiever en gelukzaliger doorgaan.

Het moet genoemd worden dat wanneer de man bedreven wordt in het gebruik van de holdback methode, het mogelijk wordt voor de vrouw om tot meerdere orgasmen gestimuleerd te worden. Het hebben van meerdere orgasmen is een natuurlijk vermogen van de vrouw. Het verzekert dat, wat er ook gebeurt, ze nog steeds het zaad van haar partner blijft vragen, en er ieder moment van geniet. Is het vrouwelijke orgasme een regeneratief proces, een yogisch proces, en zijn meerdere orgasmen spiritueel gezond voor de vrouw? Er ontstaat wat verlies van prana in een vrouwelijk orgasme, en wat vermindering in het vermogen om de ladder naar hogere niveaus van goddelijke extase te beklimmen wanneer de vrouw meerdere orgasmen heeft tijdens tantrische seks. Het is duidelijk dat het vrouwelijke orgasme veel minder een pranische leegloop is dan het mannelijke orgasme dat is. Maar zijn meerdere orgasmen bij de vrouw onderdeel van tantrische seks? Misschien zullen vele vrouwelijke orgasmen bij elkaar net zoveel verlies van prana geven als een mannelijk orgasme. Misschien is het een fase waar de vrouw doorheen gaat wanneer ze merkt dat ze toegang heeft tot een onbeperkte hoeveelheid orgasmes door de holdback methode. Dan, misschien na enige tijd, zal ze tot rust komen in pre-orgastische seks met haar partner, met zijn medewerking en liefdevolle hulp. Het is spiritueel voor haar het beste om dit te doen, net zoals het het beste is voor de man voor zijn orgasme te blijven. Zodat de pendel terug kan zwaaien en het tantrische vrijen zich voor beide partners kan ontwikkelen tot een middel om voor hun orgasme te blijven waarbij ze samen de ladder naar de hemel beklimmen – hoger, en hoger, en hoger…

In gevorderde tantrische seks, kan de rol van de vrouw opbloeien tot het op natuurlijke en krachtige wijze verleiden van het zaad wat haar gave is in tantrische relaties. Ze hoeft zich niet langer meer zo bezig te houden met haar partner die uithoudingsvermogen aan het ontwikkelen is. Dat heeft hij al gedaan. Ze blijft natuurlijk bewust van de principes van tantrische seks, en zorgt ervoor dat ze worden toegepast. Als haar partner de seksuele energie aan het cultiveren en aan het behouden is, dan kan de vrouw iedere manier die ze tot haar beschikking heeft gebruiken om zijn zaad naar buiten te brengen. Hij zal weten hoe hij met haar moet dansen terwijl hij het zaad in zichzelf behoudt. Deze balans maakt het voor de twee geliefden mogelijk om de hele nacht te dansen, waarbij ze de ladder van extase op een verrukkelijke en natuurlijke manier beklimmen. Het gaat dan alleen nog maar om het bedrijven van de liefde – op tantrische wijze vrijen dat ze hoger en hoger brengt naarmate de cultivatie van seksuele essenties in ze omhoog stijgt.

Onder deze omstandigheden merkt de vrouw misschien dat ze gemotiveerd is om haar seksuele charmes te bekrachtigen door kegeloefeningen en andere middelen die haar vermogen vergroten om haar partner te stimuleren in tantrische seksuele relaties. Dus voor de seksueel actieve vrouw, kan het verbeteren van haar al formidabele seksuele vermogens belangrijker worden naarmate ze meer gevorderde tantrische relaties ingaat.

Aan de andere kant, voor tantrische geliefden die er al lang mee bezig zijn, kan het ook een andere kant opgaan. Als de vooruitgang in gevorderde yoga technieken en tantrische seksuele relaties tot rijping komen, dan stopt het liefdesspel in beide partners nooit. Dan is een blik, een glimlach, een kus of een knuffel alles dat nodig is om het goddelijke liefdesspel van binnen in beweging te houden. Dan hebben de partners misschien nog maar af en toe tantrische seks. Of misschien nooit. Ramakrishna was een getrouwd man, maar er wordt aangenomen dat hij nooit fysiek de liefde heeft bedreven met zijn vrouw. In plaats daarvan vereerden ze elkaar als incarnaties van het goddelijke mannelijke en goddelijke vrouwelijke principe.

Wat de vorm van de liefde bedrijven ook is die uiteindelijk zal ontstaan, gevorderde tantrische seks is een hele vrije staat van verbinding (relatie) die consistent is met de spirituele doelen van de Gevorderde Yoga Technieken (AYP).

Voordat de staat van gevorderde seksuele tantrische relaties is bereikt, is er een onbalans tussen de man en vrouw. Deze onbalans heeft voortplanting en het overleven van de soort als doel. Voor de introductie van tantra, is seks primitief, alleen gericht op het verzekeren van de voortplanting. Na de introductie van tantra wordt seks gespiritualiseerd naar een hogere staat die gericht is op voortplanting, en op het verbinden van zuiver gelukzaligheidsbewustzijn (het zaad) en goddelijke extase (de baarmoeder).

De van nature aanwezige onbalans in niet-tantrische seksuele relaties ligt aan de basis van de moeilijkheden die al duizenden jaren bestaan in de relatie tussen mannen en vrouwen. Wanneer mannen zich seksueel ondergeschikt voelen aan de vrouw (wat ze zijn voordat ze de tantrische methoden leren) zijn ze geneigd om dat te proberen te compenseren door vrouwen op andere manieren te domineren – door te proberen om hun enorme seksuele kracht te beheersen. Dit is een van de redenen waarom door de eeuwen heen vrouwen in veel maatschappijen zo zijn onderdrukt. Mannen koesteren een diepe onderbewuste angst voor vrouwen. Mannen zijn hier in de basis niet schuldig aan, nog zijn de vrouwen dat. Het is een fenomeen dat zijn wortels heeft in onvolwassen biologische en neurologische processen. Als de processen van het zenuwstelsel zich ontwikkelen naar een hoger niveau van functioneren, ontstaat er meer gelijkwaardigheid in seksuele relaties, en de onderbewuste angsten en agressies verdwijnen geleidelijk aan. Dat is een van de bijkomende voordelen van dit nieuwe tijdperk van verlichting – het uitbalanceren van de seksuele energieën die tussen mannen en vrouwen stromen. Er zal meer eer, meer integriteit, meer respect en veel meer liefde zijn. Vrouwen zullen veel meer van de diepe eerbied ontvangen die ze verdienen. Dit is momenteel al aan de gang.

Shiva en Shakti zijn nog superieur nog inferieur aan elkaar. Beiden zijn gelijkwaardige polariteiten die zich overal verbinden in de uitgestrektheid van het leven, wat zich uitstrekt van ongemanifesteerd zuiver gelukzaligheidsbewustzijn tot goddelijke extase in heel de schepping. Wanneer we de polariteit van iedere atoom direct ervaren als een extatische eenwording van de alom aanwezige goddelijke geliefde, dan zullen we de waarheid van het leven kennen. Dan weten we dat alles gelukzaligheid is, allemaal liefde, allemaal eenheid.

De rol van de vrouw is op ieder niveau van het bestaan hierin aanwezig – van het prachtige vrouwelijke wezen die voor haar man zit, tot de dynamische kracht van de schepping die continue ieder atoom in de kosmos in manifestatie brengt.

We zien overal het spel van de hemelse godin, en dat is de rol van de vrouw in tantra.

De guru is in je.