Les T11 – Blokkeren en de evolutie van de spirituele biologie

Vraag: Ik heb een vraag over de techniek die je gepost hebt – geblokkeerde ejaculatie met de vinger zal resulteren in een retrograde ejaculatie; het sperma gaat de blaas in; met het urineren zie je dan dat de urine wittig en wolkig is omdat het vermengd is met het sperma. Dus als het sperma uiteindelijk toch verloren gaat (wanneer je urineert), zou het dan niet beter zijn om deze techniek helemaal niet te gebruiken behalve als laatste oplossing.

Antwoord: Dank je. Dat is een hele goede vraag. Het antwoord bestaat uit een aantal delen omdat de uitbreiding van de mannelijke (en ook de vrouwelijke) seksualiteit in opwaartse richting een evolutionair proces is en verschillend functioneert in de verschillende stadia van evolutie.

Ja, je hebt gelijk, in het begin gaat veel van het sperma naar de blaas tijdens het blokkeren en dit kan eenvoudig geobserveerd worden tijdens het urineren. Maar dit is alleen in het begin zo, in de vroege stadia van verandering in het seksueel functioneren.

Wanneer het blokkeren toegevoegd wordt aan bhakti (honger naar het goddelijke) creëert het een stimulans om er aan te werken om voor het orgasme te blijven. Als dit zich ontwikkelt zal het blokkeren steeds minder nodig zijn, zoals zijwieltjes. Het wordt na verloop van tijd vanzelf minder. Het verschil met de zijwieltjes, die we weggooien, is dat het blokkeren altijd een goed laatste redmiddel is, die we dus altijd in onze gereedschapskit hebben wanneer we het eenmaal geleerd en verfijnd hebben.

Bij “verfijnd” refereer ik aan de meer gevorderde stadia van seksueel functioneren waarin veel, zo niet alles, behouden wordt zonder te blokkeren, zelfs tijdens een genitaal orgasme. Wanneer we in deze situatie blokkeren zal er niet zoveel sperma de blaas ingaan. Veel ervan zal behouden blijven in de zaadblaasjes, waarbij het via andere routes in het lichaam omhoog gaat. Maar ons doel is niet om een genitaal orgasme te hebben zonder zaadlozing. Dit is uitzonderlijk lastig om te bereiken, en je hierop richten zal op weg er naartoe voor veel verlies van sperma zorgen. En daarnaast helpt het ook onze spirituele evolutie niet. Langdurige pre-orgastische cultivatie doet dat wel, en dat is wat we willen. We willen de ladder naar de hemel beklimmen in seksuele relaties, niet te weten komen hoeveel genitale orgasmen we kunnen hebben zonder te ejaculeren.

Een van de routes die sperma van nature neemt terwijl het omhoog het lichaam in gaat is door de blaas. Dit betekent niet dat we het blokkeren gebruiken om bewust sperma in de blaas te krijgen. Dit zal ons niet helpen omdat eerst de blaas zelf zich moet ontwikkelen naar een hoger spiritueel functioneren. Wanneer dit na verloop van tijd gebeurt, dan zal het sperma automatisch omhoog de blaas ingaan, zonder te blokkeren, en zelfs zonder bewuste cultivatie van seksuele energie. Zie je hoe vernuftig de biologische verandering is? Gevorderde yogi’s hebben altijd sperma omhoog stijgend in hun lichaam, en het komt altijd omhoog via de blaas; al is dat niet in de hoeveelheden die ontstaan in het begin van het blokkeren.

Gelukkig hoeven we ons hierover allemaal geen zorgen te maken in de beoefening, want de biologie zal automatisch veranderen wanneer we de gevorderde yoga technieken doen, inclusief de tantrische seks wanneer we seksuele relaties hebben.

Het blokkeren begint dus met een onhandige fase (dit heb je me toch eerder horen zeggen over de andere technieken?), en verfijnt na verloop van tijd. De verfijning vindt plaats op twee gebieden: Ten eerste merken we dat we steeds beter in staat zijn om voor het orgasme te blijven, de noodzaak om te blokkeren wordt dus minder en minder. En ten tweede, wanneer we blokkeren, zal er steeds minder zijn om te blokkeren want er ontstaat meer controle over de ejaculatie als ons seksueel functioneren zich verder ontwikkelt.

Interessant genoeg vind parallel hieraan een proces plaats in de vrouw, al is dat tot nu toe lang niet zo duidelijk als dat bij de man is. Een vrouw heeft de tegenhanger van een prostaat die net aan de voorzijde van de binnenzijde van de yoni te vinden is. Het wordt via de zogenaamde “G-spot” gestimuleerd. Deze klier scheidt tijdens extreme opwinding een melkachtige substantie af wat lijkt op sperma, en het kan geëjaculeerd worden door de urinebuis. “Vrouwelijke ejaculatie” is gedurende de laatste jaren een populair onderwerp geworden. Het is voor veel vrouwen een overgangsritueel geworden voor wanneer seksuele vrijheid wordt geclaimd. Het is onduidelijk wat de rol ervan in de voortplanting is. De reden waarom we het hier benoemen is omdat het erop lijkt dat de vrouw een overeenkomstige spirituele biologie in de blaas heeft net zoals de man dat heeft. En, al is het onwaarschijnlijk dat de vrouw zal moeten blokkeren net zoals de man dat moet, zijn dezelfde biologische componenten aanwezig. Natuurlijk heeft de vrouw ook andere seksuele componenten die onderdeel zijn van het spirituele functioneren van seksualiteit, we kunnen de vergelijking niet te ver doortrekken. Vive la difference!

In beide seksen ontstaat er een versnelde spirituele evolutie door de gevorderdere yoga technieken, met onderweg verschillende stadia.

De guru is in je.