Les T12 – Natte dromen en vroegtijdige ejaculatie

Vraag: Ik was de berichten aan het doorlezen en ik heb een vraag. Het heeft betrekking op hoe je de onderbewuste mind zo kan controleren dat het geen “natte dromen” meer veroorzaakt. De meeste van mijn vrienden geven toe dat ze dit ook hebben ervaren. Maar een aantal van mijn vrienden – die ik als spiritueel “zuiverder” beschouw – lijken dit nog nooit te hebben meegemaakt. Persoonlijk zie ik het als een gebrek aan beheersing over emoties en gedachten. Zou je hier wat commentaar op willen geven?

Antwoord: Natte dromen zijn over het algemeen het product van onvolwassen erotische gevoeligheden, en zijn een verwant van voortijdig klaarkomen. Deze neigingen zijn zowel mentaal als fysiek, waarbij de mind en het lichaam nauw met elkaar verbonden zijn.

Wat het mentale betreft, als we dagelijks mediteren zullen we merken dat er innerlijke stilte opkomt en we zullen geleidelijk aan meer bewustzijn hebben in de waak, droom en diepe slaap staat. We zullen er diep vanuit ons stille Zelf meer “getuigen” van zijn. Na verloop van tijd zullen we bewust zijn dat we dromen en minder geneigd zijn om incidenten zoals natte dromen te hebben. Misschien is dit wat je in je meer spiritueel afgestemde vrienden waarneemt. Ze zijn zich meer bewust en daardoor niet zo vatbaar voor de vlucht die dromen kunnen nemen.

Het ontwikkelen van innerlijke stilte is de sleutel vanuit het mentale gezichtspunt. Dit ontstaat door meer zuivering diep in het zenuwstelsel door voornamelijk meditatie. Sommigen zijn met meer zuivering geboren dan anderen doordat ze in vorige levens spirituele beoefening hebben gedaan. Iedereen kan zuiverder en bewuster worden door ze in dit leven te doen.

Fysiek gezien kunnen we meer uithoudingsvermogen ontwikkelen om voor het orgasme te blijven door gebruik te maken van de middelen in deze lessen. Dit kan alleen of met een partner gedaan worden. Wanneer we meer controle over ons seksueel functioneren ontwikkelen zal dit zowel de situatie van natte dromen als vroegtijdig klaarkomen verbeteren. Door dit te bereiken is het natuurlijk zo dat het ons zelfvertrouwen zal vergroten en dat helpt ons ook mentaal en emotioneel.

Het is gewoon een kwestie van bewuste ontwikkeling waarbij we voorbij gaan aan de natuurlijke onvolwassenheid in ons zenuwstelsel naar natuurlijke volwassenheid. Een combinatie van de gevorderde yoga technieken uit de hoofdlessen en deze tantrische seksuele methoden kunnen veel voordelen met zich mee brengen.

De guru is in je.