Les T13 – Energie die door de wervelkolom omhoog stroomt tijdens het urineren

Vraag: Iedere keer dat ik urineer krijg ik een krachtige stroom van energie door mijn wervelkolom omhoog naar mijn hoofd. Is dit iets waar je bekend mee bent? Waarom is dit gerelateerd aan het urineren? Dit is al sinds maanden zo. Ik heb er op geen enkele manier last van. Het is wel een soort vermakelijk. Ik vroeg me alleen af of je er weleens van gehoord hebt.

Antwoord: Het is iets goeds. De energie die tijdens het urineren door de wervelkolom omhoog stroomt is het begin van kundalini gevoeligheid – extatische conductiviteit. Wanneer de spirituele gevoeligheid groter wordt, kunnen zowel mannen als vrouwen dit ervaren, al is het ervaren ervan tijdens het urineren geen absolute voorwaarde voor het opkomen van algemene extatische kundalini ervaringen.

Wanneer de tijd rijp is, zal je ook tijdens andere activiteiten voelen dat de energie door de wervelkolom omhoog stroomt, ook tijdens seksuele relaties. Emoties kunnen het ook stimuleren – dit is de bhakti verbinding in onze spirituele anatomie. De ervaringen zullen zich geleidelijk aan uitbreiden in je neurobiologie als je doorgaat met de yogabeoefening.

In deze fase gaat de energie door de wervelkolomzenuw omhoog wanneer de urine langs de veranderende gevoeligheid van de prostaat stroomt. Het is een indicatie van een opening die plaatsvindt in je zenuwstelsel. Na verloop van tijd zal de stimulatie er zijn zonder het plassen, en je zal continue gevuld zijn met extatische energie. Het is nauw verbonden met de evolutie van onze seksuele functie, wat hetzelfde is als het ontwaken van kundalini.

Alle gevorderde yoga technieken zijn er om deze transformatie op ieder niveau in ons naar een hoger functioneren te stimuleren.

De guru is in je.

Toevoeging – Wanneer extatische conductiviteit (kundalini) diep in de neurobiologie van de urinestelsel ontwaakt, kunnen er periodes van gevoeligheid zijn waardoor je frequenter moet urineren. Dit is iets wat komt en gaat tijdens de begin en tussenfasen van ontwaken. Dit zal langzaamaan afnemen als de spirituele transformatie in het zenuwstelsel de voltooiing nadert. Dit kan zowel door mannen als vrouwen ervaren worden.