T23 – De telmethode – hoe blijf je voor een orgasme

Vraag: Dank je voor je geweldige lessen hier en ook in de hoofdlessen. Je hebt me er in doen geloven. Althans dat probeer ik. Ik ben zo iemand die verslaafd is aan het orgasme. Ik weet niet of verslaafd het juiste woord is. Wanneer ik eenmaal op gang ben dan weet ik niet hoe ik voor het orgasme moet stoppen, terwijl ik het wel wil en weet dat dat de manier is. Ik heb mijn vriend de lessen ook laten lezen en misschien kan hij me er bij helpen. Zelfs tijdens masturbatie (wat ik veel doe) kan ik niet stoppen. Het is alsof ik een op hol geslagen trein ben die pas kan stoppen nadat hij over de rand van het ravijn gegaan is. Ik ga en ga en hoe stop ik dat?

Ook gebruik ik graag een vibrator, en ook dan weet ik niet hoe ik voor een orgasme moet stoppen. Moet ik stoppen met het gebruiken van de vibrator? Ik ben pas begonnen met siddhasana en ik boek wat succes met opgewonden blijven en voor het orgasme blijven in meditatie, maar soms masturbeer ik ook en dan voel ik me schuldig. Het lijkt alsof het enige moment dat mijn lichaam wil stoppen na het hoogtepunt is, en dan is het te laat. Help!

Antwoord: Je bent in het bezit van een essentieel ingrediënt voor succes – verlangen. En daarmee bedoel ik geen seksueel verlangen, waar je genoeg van hebt. Dat kan je in je voordeel gebruiken. Alle verlangens (inclusief seksueel verlangen) kunnen getransformeerd worden naar een hoog spiritueel doel, waar je al mee begonnen bent. Het is bhakti.

Je bent in je passie dat allerbelangrijkste verlangen aan het ontdekken om te doen wat nodig is om van binnen hoger te kunnen gaan met je seksuele energie. Dat betekent voor langere tijd opgewonden blijven voor het orgasme. Dat is wanneer het behoud en de cultivatie van seksuele energie plaatsvindt. Dat is brahmacharya.

Je weet van de eerdere lessen dat zelfs de extatische nonnen zichzelf gedurende maanden en jaren in een staat van opwinding hielden voor God.

Voor de gewone stervelingen die seks niet hebben verzaakt, is de vraag, hoe blijven we voor het orgasme terwijl de goden van de voortplanting ons genadeloos die kant op slingeren? Ondertussen kennen we het principe van het behouden en cultiveren van seksuele energie. Maar hoe worden we er beter in om het principe ook in de praktijk te brengen? Er is een andere techniek die we kunnen toepassen en die ons gegarandeerd voor het orgasme zal laten stoppen. En ik bedoel niet dat we een staaf dynamiet moeten laten afgaan naast het bed vlak voordat we over de rand gaan. Dat helpt waarschijnlijk niet.

We kunnen allemaal tellen toch? Dit wordt de telmethode genoemd. Hoe onsexy kan het worden? Alleen het noemen van tellen is al een dooddoener. Wat gaan we tellen? Schapen?

Nee. We gaan het aantal strelingen tellen. “Strelingen?” zeg je. Ja, die dingen die ons tot een orgasme brengen. Stel dat je alleen aan het masturberen bent. Hoeveel strelingen heeft het nodig? 20? 50? 100? 500? Je hebt waarschijnlijk nooit geteld. Wie wel? Maar nu gaan we tellen, in ieder geval tot we wat discipline ontwikkeld hebben om voor het orgasme te blijven. En het tellen zal een grote hulp zijn, want het maakt dat we wennen aan het stoppen van de stimulering voor het orgasme. Dit is alles wat er voor nodig is. Alleen wat gewenning ontwikkelen aan hoe het is om voor het orgasme te stoppen. Het is niet het einde van de wereld. Het is het begin van een nieuwe wereld.

Dus, wanneer je masturbeert, streel wat totdat het opwindend begint te worden. Je weet wel, wanneer de trein vaart begint te krijgen en op hol begint te slaan. Tel dan tien strelingen en stop voor ongeveer vijftien seconden. Of stop voor een halve minuut of langer als je dat wilt. Als tien strelingen er teveel zijn, doe er dan vijf en stop. Als tien niet genoeg is, gebruik er dan vijftien of twintig en stop. Maar niet te dicht bij het orgasme. Niet bovenop het orgasme. Gebruik de telmethode om jezelf wat ruimte te geven. Sta jezelf toe om te wennen aan de ruimte die er voor een orgasme is. Dat is waar de telmethode voor is. Door dit te doen zal je de seksuele essenties in je zenuwstelsel cultiveren, en nadat je dit een tijdje gedaan hebt zal je jezelf een sfeer van vredige extase voelen binnengaan. Ga daar naartoe, en blijf daar voor een tijdje. Hoe langer je dat doet, des te meer zal je zenuwstelsel getransformeerd worden in een zuiver voertuig voor spirituele ervaring. Het op tellen gebaseerd stoppen is een gereguleerde versie van de holdback methode, in dit geval toegepast tijdens masturbatie. Blijf er gewoon mee doorgaan. Als de tien strelingen met vijftien seconden rust je verder van je opwinding af brengt, verhoog het dan naar vijftien strelingen. Als je met ieder tel dichter bij een orgasme komt, verminder het aantal tellen dan wat. Het idee is om een balanspunt van opwinding te vinden dat voor het orgasme ligt en dat erotisch opwindend is, en dan vervolgens de strelingen en het stoppen keer op keer te herhalen met gebruik van de telmethode. Kijk of je dit dertig minuten vol kunt houden. Dat is een goede oefening in voor het orgasme blijven, en je zal merken dat er veel energie omhoog stroomt, en je de bovengenoemde staat van vredige extase binnen kunt gaan. Het allerbelangrijkste is dat je de gewoonte ontwikkelt om voor het orgasme de stimulatie te kunnen stoppen en daar oké mee te zijn omdat je de vrede en extase ervaart die er door opkomt. Dat is hoe je die op hol geslagen trein onder controle krijgt. Het is een nieuwe en prachtige soort stimulatie en bevrediging die we ontwikkelen. Zowel mannen als vrouwen kunnen met goed resultaat de telmethode tijdens masturbatie gebruiken.

In de beoefening met een partner kan de man, als hij moeite heeft met de holdback methode, ook het aantal stoten tellen ter ondersteuning van het ontwikkelen van de gewoonte om voor het orgasme te blijven. De telmethode heeft dezelfde procedure tijdens het vrijen met een partner als tijdens solo masturbatie, het enige verschil is dat er twee mensen zijn in plaats van een, dus worden er twee seksuele energieën voor het orgasme gecultiveerd in plaats van een. Het is stimulerender en ingewikkelder, en het vraagt om teamwork zoals we in de vorige lessen hebben besproken. Hier komt het voor jullie beiden goed van pas dat je vriend de lessen ook gaat lezen. In de tussentijd kan je zelf oefenen, en het zal je helpen om meer de kant van tantrisch vrijen op te gaan. Alle vooruitgang die we boeken in onze eigen oefening is direct toe te passen in het vrijen met een partner. Wanneer je vriend uiteindelijk gevorderd is in het beheersen van zijn zaadlozing, dan kan je ook oefenen wanneer je op hem zit. Tegen die tijd zal je het tellen waarschijnlijk al niet meer nodig hebben, en zullen jullie beide de liefde bedrijven in de hogere sferen van jullie zenuwstelsels. Je zal dan weten hoe je voor een orgasme moet blijven door de goed ontwikkelde gewoonte en je zal met gemak de ladder naar de hemel beklimmen.

Tellen is een goed hulpmiddel om de gewoonte te ontwikkelen om voor het orgasme te blijven. Het is ook een goede hulp om erg vervuld te raken van het opgewonden en pre-orgastisch zitten in siddhasana tijdens de zittende beoefening. Natuurlijk is siddhasana, zoals je al ontdekt hebt, op zichzelf al een goede training. Het is oké dat je soms in masturbatie overgaat in siddhasana. Maak je er geen zorgen over. Het is een normale overgang waar iedereen op de een of andere manier doorheen gaat in het ontwikkelen van siddhasana. Het masturberen in siddhasana zal geleidelijk aan minder worden als je meer ervaring krijgt. Je zal na verloop van tijd merken dat het pre-orgastisch doen van de gehele zittende beoefening in siddhasana minstens net zo bevredigend is als het hebben van seks. Het is zelfs veel bevredigender omdat er geen teleurstelling is – geen afgrond, alleen maar een hoger en hoger gaan. Het orgasme wordt herboren als oneindige extatische gelukzaligheid in het hele lichaam, en is aanwezig tijdens pranayama en meditatie en er aan voorbij. Wanneer de ervaringen zulke hoogtes bereiken, is het niet nodig om seks op te geven. De principes van het behouden en cultiveren kunnen in beide activiteiten met goed gevolg gebruikt worden.

De telmethode kan ook gebruikt worden met je vibrator, al zal je geen streling kunnen tellen wanneer je de vibrator in min of meer dezelfde positie gebruikt. Tel in dat geval gewoon de secondes met je innerlijke klok, en stop de stimulatie van de vibrator op het betreffende getal. Het zou kunnen dat je een lager aantal tellen moet gebruiken om voor het orgasme te blijven omdat de vibrator meer stimulatie geeft. Dus wanneer je de trein in beweging hebt stop je misschien na vijf tellen, in plaats van na tien of vijftien strelingen met je vingers. Op die manier kan je de telmethode ook gebruiken, en er is geen probleem om een vibrator of een ander hulpmiddel te gebruiken voor stimulatie als je dat wilt. Het belangrijkste is dat je weet hoe je moet stoppen om de seksuele energie te behouden en te cultiveren, en de telmethode zal dat mogelijk maken als je je houdt aan de gekozen aantal tellen.

Je bent een tantrische godin in wording. Binnen de kortste keren zal je je geliefde en jezelf meenemen naar nieuwe niveaus van extatische gelukzaligheid. Dit zal allemaal helpen om je zittende beoefening erg aangenaam te maken, en je dagelijkse activiteiten met steeds meer extase te doordringen.

De guru is in je.